Celerové hranolky

Pokud jste milovník klasických hranolek rozhodně vyzkoušejte zdravou variantu z celeru. I když se to nezdá, jsou neskutečně dobré, cukrfree, lowcarb!

 

Budete potřebovat:

  • celer
  • himalájská sůl, pepř, petrželka
  • olivový olej

 

  • Celer oloupeme a nakrájíme na hranolky, povaříme 5 minut v osolené vodě a slijeme. Předvařené hranolky promícháme s olivovým olejem, solí a případně dalším oblíbeným kořením.
  • Hranolky rozložíme na pečící papír tak, aby neležely na sobě – neupekly by se dobře.
  • Pečeme na 180*/30-40 minut, podle toho, jak moc je chceme mít zlatavé. Pečou se docela dlouho i když jsou předvařené, ale stojí to za to 🙂
  • Podáváme jako klasickou přílohu, k masu apod., s tatarkou či kečupem, jak má kdo rád.
Facebook0
Facebook
Instagram1k