Zapečené kapustičky se sýrem

Po kapustičkách jsem v obchodech pokukovala už dlouho, ale pořád jsem nevěděla, co s nimi, jak je upravit… Nakonec jsem se rozhodla je koupit a doufala jsem, že najdu zajímavý recept, nebo mě snad něco napadne. Protože, co si budeme povídat, klasické v páře vařené kapustičky už od dětství nemusím… Hledala jsem nějaké recepty, ale všude bylo to samé… Takže jsem spíše hledala, jak se kapustičky čistí a upravují a zkusila jsem to sama, podle svého. Výsledek mě strašně moc překvapil a můžu říct, že mi to teda chutnalo opravdu hodně!

 

Budete potřebovat:

  • kapustičky – množství už bohužel nevím
  • 1 menší bramboru
  • 1 ks mozzarella
  • sýr gouda
  • 1 vajíčko
  • 30% smetana

 

  • Kapustičky pořádně očistíme, sundáme všechny ošklivé lístky, dokud nenarazíme na čisté, krásně zelené lístky, omyjeme.
  • Povaříme 5 minut v osolené vodě, scedíme a přelijeme studenou vodou, aby si uchovaly krásně zelenou barvu.
  • Bramboru nakrájíme na tenké plátky a posolíme.
  • Mozzarellu nakrájíme na kousky.
  • Goudu nastouháme.
  • Vajíčko rozmícháme ve smetaně.
  • Vše promícháme, opatrně, aby se kapustičky úplně nerozmačkaly. Můžeme ještě dosolit, protože jsou žíznivé a tu sůl hodně absorbují, ale mě stačilo posolit při vaření a trošku brambory.
  • Vložíme do zapékacího pekáčku a zalijeme vajíčkem se smetanou.
  • Pečeme na 180*/cca 45 minut.

Facebook0
Facebook
Instagram1k